Kunststof kozijnen zijn een veel gebruikte oplossing voor uw woning. Kunststof profielen worden op de markt gebracht door verschillende merken en leveranciers. Belangrijk in de keuze voor uw leverancier is natuurlijk de prijs, maar ook de eisen waaraan u uw kozijn aan wilt laten voldoen.

kunststof kozijnen merken

De productie van een kunststof kozijn

De productie van een raamprofiel hangt natuurlijk af van de fabrikant. Ieder merk heeft weer zijn eigen procedure. Sommige merken maken gebruik van wat meer moderne technieken. Maar de meeste merken werken in verschillende stappen: het zagen van het kunststof, het frezen van het kunststof en hierna het lassen en smelten van het kunststof in het gewenste profiel.

Keurmerken

Het VKG-keurmerk (link) zorgt ervoor dat uw raamprofielen van goede kwaliteit zijn, en goed gemonteerd worden. Let hier dan ook altijd op bij de aanschaf. Let qua veiligheid op het Politiekeurmerk Veilig Wonen (link) , en qua montage op de keurmerken Bouwgarant en het SKG-keurmerk (link), voor het hang- en sluitwerk. Alle gerenommeerde merken zullen voldoen aan deze keurmerken.

Bekende merken

Er zijn verschillende merken en leveranciers die kunststoffen kozijnen produceren en aanbieden. Zij hebben echter ieder een verschillende kwaliteit en prijs. Sommige fabrieken maken enkel het kozijnprofiel, andere fabrikanten verwerken dit profiel in een kozijn. Het kozijnprofiel is het belangrijkste: deze moet van goede kwaliteit zijn. Oriënteer u dus goed in de verschillende merken kozijnen, zodat u de fabrikant kiest die bij u past.

profine kunststof kozijnen

Profine Nederland

Profine is een Nederlands bedrijf dat de nieuwe generatie kunststof producten voor woningen produceert. Onder andere het bekende merk K-Vision profielen worden door Profine geproduceerd. Deze zijn bekend omdat ze in verschillende kleuren beschikbaar zijn, en bovendien erg duurzaam. Het merk K-Vison heeft verschillende verkooppunten.

deceuninck kunststof kozijn

Deceuninck

Deceuninck is een van de meest toonaangevende leveranciers van diverse soorten kunststof raamkozijnen. Zij zijn een Belgische leverancier en maken onder andere de bekende Zendow-lijn. Ook bieden ze kozijnen met een barok- of renaissance-versiering. Hierdoor hebben kozijnen van Deceuninck een luxe uitstraling. Hierdoor ligt de prijs ook wat hoger dan de meeste andere merken.

veka kunststof raamkozijnen

VEKA

VEKA is een wereldwijde leverancier van verschillende kunststoffen en profielen. VEKA staat bekend om een mooi design en goede isolatie. Ze staan bekend om hun topprofielen Artline en Topline. VEKA profielen staan bekend om hun hoge kwaliteit. Ze kunnen ook met een mooie houtnerfstructuur geleverd worden. Ook zijn de profielen hoog inbraakwerend en brandvertragend.

schüco kunststof kozijn

Schüco

Schüco is wereldwijd een grote producent van kunststof profielen van hoge kwaliteit. De kozijnen staan bekend om hun grote variatie in kleuren. De kozijnen zijn bestendig tegen chemicaliën en hebben een grote krasbestendigheid. Kies voor dit merk wanneer je een milieuvriendelijk kozijn belangrijk vindt. De prijzen van Schüco liggen dan ook wat hoger dan normaal. Voor een specifieke prijs kunt u een offerte aanvragen.

finstral kozijnen

Finstral

Finstral is een van de grootste kozijnbedrijven in Europa. Het bedrijf is gestart in Italie in 1969. Ze produceren handgemaakte kozijnen, precies op maat. Door de jarenlange ervaring levert Finstral een mooi, duurzaam product. Prijzen beginnen vanaf zo’n €90,- voor een basis raam van 60 x 60 centimeter. Finstral is een erg goed merk dat zeker aan de top staat van verschillende kozijnenmerken.

gayko kunststof raamkozijnen

Gayko

Gayko is al 30 jaar actief in de branche, en komt oorspronkelijk uit Duitsland. Ze produceren voornamelijk onderhoudsvriendelijke kozijnen die uitblinken in veiligheid en inbraakwering. Prijzen voor een raam van 100 x 100 centimeter beginnen vanaf €159,-. Zij leveren hierbij geïsoleerd HR-glas. Gayko staat bekend als een redelijk duur merk.

Weru kunststof kozijnen

Weru

Weru is ook een van oorsprong Duits bedrijf. Ze focussen zich op het maken van kwalitatief goede PVC-kozijnen. Ook bieden de kozijnen van Weru een goede isolatie met weinig onderhoud. Prijzen beginnen vanaf €90,- voor een basis raam van 60 x 60 centimeter. Profielen van Weru hebben hun eigen typerende stijl, waar u van moet houden.

Knipping kunststof raamkozijn

Knipping

Knipping is een Duits familiebedrijf dat nu produceert in Nederland. Ook zijn zij gespecialiseerd in deuren, dakkapellen en serres. Ze hebben op dit gebied verschillende uitvindingen gedaan: het Knipping kozijn en de Prolux dakkapel zijn erg bekend. Ze staan bekend om hun erg goede isolatie en het gebruik van een hoogwaardige, duurzame kunststof.

Belisol kozijnen

Belisol

Belisol is ook een Belgische producent van onder andere kunststof kozijnen, deuren en schuifpuien. Zij bieden ruim 20 jaar garantie en staan bekend om hun hoge kwaliteit. Ook is Belisol een bekende kozijn verwerker. Ze hebben door het hele land winkels, waar u de juiste kozijnen kunt bezichtigen en een offerte kan aanvragen.

gealan kunststof kozijnen

Gealan

Gealan is een Duits merk kozijnen en deuren. Gealan is een merk met een goede prijs-kwaliteitverhouding. De kozijnen worden in Nederland geproduceerd. Ze kennen een goede warmte-isolatie en hebben ook een kunststof kozijn met houtlook op de markt gebracht. Voor de prijs kunt u een offerte aanvragen.

Vergelijk offertes en bespaar tot 40% op uw nieuwe kozijnen!

Vraag kosteloos en vrijblijvend tot maximaal 6 offertes aan van verschillende kozijnspecialisten uit uw regio. Na de aanvraag ontvangt u snel meerdere offertes op maat. Vergelijk deze op prijs en kies voor de kunststof kozijnleverancier met het beste aanbod.