Als u van plan bent een kunststof voordeur in uw nieuwe woning te laten plaatsen, of de houten deuren van uw huidige woning te laten vervangen, is het praktisch om te weten wat de voordelen van een deur gemaakt van dit materiaal ten opzichte van andere materialen is. Wij zijn een netwerk van bedrijven die voor dit soort klussen kunnen uitvoeren. Vraag via het contactformulier gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes aan bedrijven uit uw regio. Vergelijk de binnengekomen prijsvoorstellen vervolgens op prijs en aanbod om een vakman te vinden die voor u de beste deal heeft!
kunststof deuren

De voordelen van kunststof deuren

Kiest u voor kunststof, dan kiest u voor uitstekende isolatie, veiligheid en weinig onderhoud. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat dit materiaal een ideaal alternatief is voor de klassieke houten buitendeur. Daarnaast kunnen veel deuren in vele verschillende kleuren en stijlen geleverd worden, zodat zij nauw aansluiten op de uitstraling van uw woning. Naast binnendeuren zijn ook buitendeuren verkrijgbaar. Zowel voordeuren, tuindeuren, achterdeuren en schuifpuien kunnen vervaardigt worden uit het materiaal. De kleuren, afwerkingen en prijzen van deze deuren varieert enorm, ofwel voldoende keus voor iedereen. Hieronder worden de kenmerken van dit type deuren nader toegelicht.

Kunststof deuren bieden de hoogste isolatiewaarde

Via houten buitendeuren, achterdeuren en tuindeuren kan veel warmte ontsnappen uit uw woning, en veel kou en tocht wordt juist doorgelaten. De moderne kunststof deur is uitgerust met zogenaamde ‘luchtkamers’ die verantwoordelijk zijn voor de isolatie. In deze kamers is een thermische onderbreking aanwezig die ervoor zorgt dat warme lucht niet naar buiten wordt geleidt, en koude lucht juist buiten blijft. Niet alleen het leefklimaat in de woning wordt hierdoor bevorderd, u bespaart door de verhindering van warmteverlies ook nog eens op uw energierekening.
kunststof tuindeuren

Deuren van kunststof zijn verkrijgbaar in legio kleuren en uitstralingen

De keuze voor een deur hangt af van het type huis dat u heeft en uw eigen smaak. Misschien past een klassieke openslaande tuindeur, of juist een moderne schuifpui wel bij uw huis. Een kunststof voordeur of achterdeur kan een echte eyecatcher van de gevel van uw woning zijn. U kunt kiezen voor een witte deur met een strakke uitstraling, maar er kan ook voor een warmere kleur zoals donkerbruin worden gekozen. De deur die u het best kunt kiezen is een combinatie van uw persoonlijke voorkeur en de steenkleur die in de voorgevel van uw woning is verwerkt. Met een openslaande tuindeur of een schuifpui kunt u uw tuin en woonkamer in een vloeiend geheel laten overlopen. Tuindeuren zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, waardoor u er een kunt kiezen die past bij de bouwperiode en uitstraling van uw woning. De bijpassende kozijnen kunnen met een warme houten uitstraling worden afgewerkt.

Veiligheid voorop

Omdat kunststof de eigenschap heeft om brandwerend en zelfdovend te zijn, is een deur van dit materiaal ook op het gebied van brandveiligheid een geschikte oplossing. Een deur van dit type biedt tevens uitstekende veiligheid tegen inbraak door de incorporatie van een meerpuntssluiting. Achterdeuren, tuindeuren en buitendeuren zijn vaak het doelwit van inbrekers, daarom kan een meerpuntssluiting ook hier een grote rol spelen. De deur wordt op meerdere plekken vergrendeld waardoor deze moeilijker open is te breken. Dit type slot wordt ook vaak ingezet bij voordeuren.
kunststof voordeur

Een deur die nauwelijks onderhoud vergt

Kunststof deuren zijn vrij gemakkelijk te onderhouden doordat zij in tegenstelling tot houten deuren kleurvast zijn, en dus niet regelmatig overgeschilderd hoeven te worden. Na het plaatsen van de deuren bedraagt het tussentijds onderhoud enkel het schoonmaken met een natte doek. Het is overigens wel verstandig minstens 1 maal per jaar uw deur te laten controleren door een professional. Door de duurzaamheid van het materiaal hoeft het pas na lange tijd vervangen te worden. Ook het schoonmaken van een kozijn is niet ingewikkeld. Het gebruik van niet-schurende schoonmaakmiddelen is daarbij aanbevolen. Buitendeuren zijn voorzien van een beschermende laag die kleuraantasting en beschadigingen tegengaat. Echter staat een buitendeur vanzelfsprekend onder hoge invloed van weersomstandigheden, vandaar dat het van belang is goed te blijven controleren op beschadigingen.

De kosten van kunststof deuren

De prijs van een buitendeur hangt uiteraard af van de fabrikant en het type deur dat u kiest. De prijzen van voordeuren variëren van €1.150,- tot €2.450,-. Er is dus voor vele verschillende budgetten een passende buitendeur. Gemiddeld bent u zo’n €1.800,- kwijt aan een voordeur. De prijzen voor een schuifpui of openslaande tuindeur zullen logischerwijs hoger liggen dan een voor,- of achterdeur van het zelfde materiaal omdat tuindeuren vaak wat groter zijn. De prijzen van een voordeur van kunststof liggen over het algemeen lager dan die van een houten of aluminium voordeur. Met de offertes die u ontvangt kunt u de prijzen van verschillende fabrikanten met elkaar vergelijken. Afhankelijk van de fabrikant wordt het kozijn soms standaard meegeleverd als een totaalpakket, dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. In dat geval moeten een kozijn apart geleverd worden en moet er uiteraard rekening gehouden worden met de afmetingen voor het plaatsen van een kozijn.

Vergelijk offertes en bespaar tot 40% op uw nieuwe kozijnen!

Vraag kosteloos en vrijblijvend tot maximaal 6 offertes aan van verschillende kozijnspecialisten uit uw regio. Na de aanvraag ontvangt u snel meerdere offertes op maat. Vergelijk deze op prijs en kies voor de kunststof kozijnleverancier met het beste aanbod.