Een ongeluk zit in een klein hoekje. Bent u buiten aan het schoonmaken en valt de trap door een harde windvlaag om tegen de kunststof kozijnen dan kunnen deze beschadigen. Een reparatie is dan wenselijk zodat de raamprofielen hun isolatiewaarde behouden en de buitenkant van uw woning er mooi uit blijft zien. De bedrijven uit ons netwerk kunnen u van gedegen advies voorzien of uw raamkozijn gerepareerd kan worden of vervangen dient te worden. Via onze offertepagina vraagt u vrijblijvend offertes aan om meerdere kozijnspecialisten uit ons netwerk te vergelijken op prijs. Zo weet u zeker dat u niet teveel betaald voor de reparatie!
kunststof kozijn folie laat los

Uit onderzoek is gebleken dat de meeste reparaties aan een kunststof kozijn worden uitgevoerd voor:

  • Een scheur, kras of deukje in het raamkozijn
  • Loszittende folie
  • Blaasjes in de folie
  • Verkleuring
  • Problemen met het hang-en-sluitwerk

Kleine beschadiging van het kozijn

Wanneer u een kleine beschadiging aan het kunststof kozijn heeft kunt u deze zelf vaak repareren met kunsthars. Na een storm krijgen wij veel aanvragen van mensen waarbij krassen en scheurtjes in het kozijn zijn gekomen door vallende takken. Deze beschadigingen kan u het beste zelf doen met een reparatiesetje uit de bouwmarkt. Spotrepair is de term voor het repareren van een beschadiging die niet groter is dan 5 cm. Een andere beschadiging is vaak door toedoen van mensen zelf. Een vallende trap, een boorgat op de verkeerde plek het gaat snel mis. Na de reparatie met kunsthars (pvc-was is ook een goed alternatief) is het belangrijk om het gehele kozijn te lakken in de kleur die u wenst.

Grotere beschadigingen

Hebt u last heeft van blaasjes in de folie van het kozijn of zijn er grote stukken folie los komen te zitten dan kunt u het beste een vakman inschakelen. Deze heeft de juiste kennis en gereedschap om het kunststoffen kozijn te saneren. Saneren is het vervangen van alle folie van een kunststof kozijn door zelfklevende folie.
reparatie folie kunststof kozijnen

Kunststof is verkleurd

De kwaliteit van kunststof kozijnen is in de afgelopen jaren enorm verbeterd. Wanneer men verkleuring heeft van de raamkozijnen dan gaat dit vrijwel altijd om oudere type raamkozijnen. In het verleden werden weekmakers gebruikt tijdens de productie. Een nadeel van deze weekmakers is dat ze na ongeveer 7 jaren het kozijn niet meer beschermen. Na deze periode kan er een verkleuring ontstaan door de zon. Helaas is hier weinig aan te doen behalve het opnieuw lakken van de kozijnen. Uiteraard kunt u de kozijnen ook vervangen voor nieuwe kunststof raamprofielen.

Hang- en sluitwerk reparatie

Is er een poging tot inbraak geweest of is er een defect aan uw hang- en sluitwerk dan kunt u ook terecht bij ons netwerk. Mocht u slachtoffer zijn geworden van een inbraakpoging dan is het zaak om uw woning zo snel mogelijk weer veilig te maken. Nu er nieuw beslag op komt kunt u nadenken over welke opties u heeft of u laten adviseren door de kozijnspecialist.

Kosten voor de reparatie

De kosten voor het repareren van uw raamkozijn verschillen nogal. Van €10,- voor een bijwerkstift tot €80,- voor een slijp- en polijst reparatieset. Heeft u een grovere beschadiging dan is het verstandig om een kozijnspecialist in te schakelen. De prijzen die de bedrijven uit ons netwerk hanteren verschillen enorm. Zo rekent de ene vakman €100,- per uur en een andere wel €250,- per uur. Normaliter is dit inclusief materiaal en voorrijkosten.

reparatie kunststof kozijnen

Vergelijken loont

Om zeker te weten dat u niet teveel betaald is het verstandig om meerdere bedrijven te vergelijken voordat u kiest voor een kozijnspecialist om de reparatie uit te voeren. Via onze service kunt u geheel vrijblijvend en kosteloos tot wel 6 bedrijven uit uw regio vergelijken. Zo blijven de voorrijkosten laag en kan u zelf bekijken welk bedrijf de beste voorwaarden en prijs voor de reparatie heeft. Vraag vandaag nog offertes aan!

Vergelijk offertes en bespaar tot 40% op uw nieuwe kozijnen!

Vraag kosteloos en vrijblijvend tot maximaal 6 offertes aan van verschillende kozijnspecialisten uit uw regio. Na de aanvraag ontvangt u snel meerdere offertes op maat. Vergelijk deze op prijs en kies voor de kunststof kozijnleverancier met het beste aanbod.