Zijn uw oude kozijnen in Franeker aan vervanging toe? Denk dan eens aan kunststof kozijnen. Sterk, duurzaam, goedkoop, nagenoeg onderhoudsvrij en milieuvriendelijk. Dat zijn enkele kernwoorden die gepaard gaan met kunststoffen raamkozijnen. De afgelopen jaren heeft dit type kozijn een serieuze vogelvlucht gemaakt en steeds meer mensen in Franeker kiezen ervoor om hun oude raamkozijnen te vervangen voor kunststof profielen. Dat is ook niet zo vreemd want kunststof kozijnen hebben uitstekende isolatiewaarden, vergen weinig onderhoud en gaan minstens 50 jaar mee. De meeste profielen zijn tegenwoordig zo geproduceerd dat het materiaal gerecycled kan worden. Goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu.

Vraag via ons initiatief vandaag nog vrijblijvend en kosteloos offertes aan van meerdere bedrijven uit uw provincie. Zo krijgt u een overzicht van de prijzen en kunt u helemaal zelf kiezen met welke kozijnspecialist het werk laat uitvoeren. Door het vergelijken kan u bovendien tot 40% besparen!

kunststof kozijnen Franeker

Snel naar onze informatie

Oriënteren en offertes aanvragen

De meeste mensen zoeken, voordat ze een investering gaan doen, uit wat de kosten van de klus ongeveer zullen zijn. Dit doet men zodat er berekend kan worden hoe hoog de besparing zal zijn op de stookkosten zodat de investering rendabel is. Daarnaast is het prettig om een soort gemiddelde prijs te weten voordat er een bedrijf uit Franeker ingeschakeld wordt om de klus uit te voeren. Via onze initiatief kan u kosteloos en vrijblijvend een offerteaanvraag doen voor het laten plaatsen of vervangen van kunststof kozijnen in Franeker. Ook voor onderhoud of reparatie kan u een offerteaanvraag doen.

Het proces na de offerteaanvraag

Na de offerteaanvraag ontvangt u tot maximaal 6 offertes van bedrijven uit uw provincie. Deze bedrijven zijn geselecteerd op vakmanschap, betrouwbaarheid en kwaliteit. Nadat u de verschillende offertes heeft ontvangen kan u de verschillende kozijnspecialisten vergelijken op prijs, voorwaarden en aanbod. Zo kunt u zelf de professional kiezen die voor u de klus in Franeker gaat uitvoeren.

Voordelen van kunststof

De voordelen van kunststof kozijnen zijn talrijk. Het belangrijkste voordeel ten opzichte van de andere kozijnen is de levensduur. Kunststof kozijnen gaan gemiddeld ruim twee keer zo lang mee als vurenhouten en aluminium kozijnen. Een ander belangrijk voordeel is dat kunststof slijtvast is en haast geen onderhoud nodig heeft. Het schoonmaken van een raamkozijn is vrij eenvoudig. Het profiel afnemen met een sopje is voldoende.

Goede eigenschappen

De goede eigenschappen van kunststof zijn de weerbestendigheid en de sterkte van het materiaal. U zult zich misschien afvragen of er ook minder sterke punten zijn? Bij oude huizen kunnen kunststof kozijnen misschien enigszins afbreuk doen aan de authenticiteit. Tegenwoordig zijn er echter zo veel soorten kunststoffen kozijnsoorten op de markt dat er bijna altijd een RAL-kleur tussen zit die wel goed bij uw huis past. Door de lange levensduur en de besparing op onderhoud zijn dit type raamkozijnen op termijn ook een stuk goedkoper dan houten of aluminium kozijnen. Hout moet om de vijf jaar opnieuw geschuurd gelakt worden om de raamkozijnen in een goede staat te houden.
kunststof kozijnen levensduur

Hoe zit het met de levensduur?

Zelfs met al dat werk en de daaraan verbonden kosten gaan de vurenhouten kozijnen maar ongeveer 25 jaar mee. Hardhouten raamkozijnen gaan met 40 jaar een stuk langer mee. Aluminium gaat ongeveer tussen de 40 en 60 jaar mee. Daarentegen hebben kunststof (pvc) raamprofielen een levensduur van minstens 50 jaar! Aluminium is weliswaar licht en weerbestendig, het isoleert minder goed en ziet er vaak industrieel en kil uit. Het is dus niet in elk type huis in Franeker toepasbaar. Aluminium is erg prijzig. Het is kwetsbaar materiaal en er kunnen snel deuken in een raam- of deurkozijn komen.

De voordelen van kunststof samengevat:

 • Gaan ruim twee keer zo lang mee als andere soorten kozijnen.
 • Er is bijna geen onderhoud nodig.
 • Slijtvast, sterk en weerbestendig.
 • Isoleren gemiddeld beter dan andere kozijnsoorten.
 • Op de lange termijn goedkoper.

Vrijwel geen onderhoud

Kunststof raam- en deurkozijnen hebben een jarenlange duurzaamheid. De kunststoffen profielen kunnen, in tegenstelling tot houten ramen, niet rotten. U hoeft met kunststof raam-of deurkozijnen nooit meer te schuren en te verven Franeker. Hierdoor vergen de ramen nauwelijks onderhoud. De meeste kunststof profielen zijn leverbaar in allerlei maten en kleuren en hebben jaarlijks genoeg aan een sopje en wellicht 1x in de twee jaar een waxbeurt. Het invetten van de rubbers en nakijken van de scharnieren is ook iets wat u tijdens het schoonmaken mee kunt nemen.

Isolatie

Naast het onderhoud is de isolatie een van de grootste voordelen. Dankzij de uitstekende isolatiewaarde wordt uw energierekening door de nieuwe kunststoffen raam- en deurkozijnen verlaagd. Kunststof kozijnen hebben aan de binnenkant een structuur van holle kamers. Dit maakt de profielen een stuk lichter dan hout, maar belangrijker is dat de stilstaande lucht in deze kamers voor uitstekende isolerende eigenschappen zorgt. Helemaal als u ook voor isolatieglas kiest in de ramen. U heeft vaak de keuze uit HR+, HR++ of HR+++ (driedubbelglas). Tussen de glasplaten van isolatieglas wordt een edelgas gespoten die beter isoleert dan het lucht dat in standaard dubbel glas zit.
goedkope kunststof kozijnen Franeker

Esthetisch en milieuvriendelijk

Kunststof kozijnen zijn beschikbaar in elke denkbare kleur. Bovendien is het mogelijk om met plakfolie een stijlvolle en levensechte houtnerf op de profielen te maken. Een andere methode om de houtlook te creëren is met behulp van een wals. Dankzij deze techniek kunnen experts de kunststoffen raamkozijnen haast niet meer onderscheiden van de houten variant. Door deze ontwikkeling kunt u bij een oudere huis in Franeker dus het klassieke uiterlijk behouden maar toch profiteren van de voordelen van kunststof. Zoals hierboven al benoemd gaan goede kunststof kozijnen minimaal 50 jaar mee. Doordat de hedendaagse kunststof kozijnen volledig recyclebaar zijn maakt u dus een duurzame keuze.

Wat zijn de nadelen van kunststof kozijnen

Er is eigenlijk maar een nadeel van kunststoffen kozijnen waar voornamelijk de houten raamkozijnen het beter doen. Dit is de bewerkbaarheid van het materiaal. Is er namelijk schade door een inbraakpoging of een andere oorzaak, dan is dit erg lastig te herstellen. In veel gevallen moet dan het hele kozijngedeelte vervangen worden. In het verlengstuk hiervan ligt dat men graag zelf raamkozijnen van kleur wil kunnen veranderen. Bij kunststof is dit lastiger omdat u kiest voor een van de vele kleuren die leverbaar zijn. Het is overigens niet zo dat het schilderen van dit materiaal onmogelijk is, maar het is wel verstandig om dit door een vakman te laten doen. Een ander minpunt van kunststof is ‘het gevoel’ dat men mist. Kozijnen van hou ‘leven’ doordat het ouder wordt en er hierdoor anders uit gaan zien. De technologie is tegenwoordig al zo ver dat de experts het verschil haast niet meer kunnen onderscheiden tussen een houten raamkozijn en een houtlook kunststof kozijn.

Vergelijken loont: Goedkopere kunststof kozijnen!

Wist u dat…. u door de ontvangen offertes te vergelijken u tot wel 40% op uw investering kan besparen? De bedrijven die bij ons Franeker als hun werkgebied hebben opgegeven zullen aan de hand van uw ingezonden offerteaanvraag een prijsofferte gaan samenstellen. Doordat deze bedrijven weten dat er 5 andere bedrijven ook een prijsofferte kunnen aanbieden is het gebleken dat er soms fikse kortingen worden gegeven. Vergelijken loont dus!

Wanneer uw kozijnen vervangen?

Veel mensen weten vaak niet goed wat nou het moment is om hun raamkozijnen in Franeker te vervangen. Vaak kunt u nagaan hoe lang kozijnen in een woning zitten door te kijken naar het glas dat in het venster zit. Bij isolatieglas kunt u goed aflezen wanneer dit geplaatst is. Dit staat meestal op de aluminium tussenstrip gedrukt. Omdat de kozijnen een belangrijk onderdeel van de woning zijn staat in de aankoopbrochure van uw huis in Franeker ook vaak het een en ander vermeldt.

Nieuwe beglazing

Een veelgemaakte keuze in Franeker om raamkozijnen te vervangen is het vernieuwen van de beglazing. In oudere woningen is kan het bestaande isolatieglas verouderd zijn, dubbele beglazing of zelfs enkel glas zitten. Vanuit kostenbesparing maakt men de keuze om voor nieuwe beglazing te kiezen. In veel gevallen past het nieuwe hoogrendementsglas niet in de huidige kozijnen. De meeste mensen in Franeker bepalen dan om de kozijnen te vervangen.
kunststof kozijnen vervangen Franeker

Controleren op houtrot

Hebt u kozijnen van hout? Dan is eenvoudig na te gaan of de conditie van de raamkozijnen nog goed is. Voel eerst met de blote hand hoe de staat van het kozijn is. Vermoedt u een slechte plek? Prik met een schroevendraaier of scherpe puntig voorwerp voorzichtig op de plek waar u houtrot ziet. Als er houtrot in een kozijn zit is deze plek aangetast en de structuur van het hout zacht/rot geworden. Houtrot is een gevolg van achterstallig onderhoud en een goede reden om uw kozijnen te vervangen.

Kunststof kozijnen prijzen

De kosten van een kunststof kozijn hangen af van de wensen die u heeft en het model kozijn dat u voor ogen heeft. Wel is het van groot belang dat u zich vooraf goed oriënteert en meerdere kozijnleveranciers uit Franeker met elkaar gaat vergelijken. In deze branche wordt veel geld verdiend doordat sommige bedrijven woekerprijzen rekenen. Kunststof kozijnen zijn de goedkoopste kozijnen die u kunt vinden op de markt. Wist u dat het kunststofmateriaal tientallen jaren geleden als bijzonder exclusief en duur werd aangeboden? De productiekosten lagen hoog en het onderhoudsarme karakter werd gebruikt om het als exclusief materiaal in de markt te zetten. Tegenwoordig is dat wel anders. Kunststof is relatief goedkoop in productie en daarom is het formaat van het kozijn ook niet meer de meest doorslaggevende factor in de opbouw van de prijzen van kozijnen. Een centimeter meer of minder maakt het verschil niet meer.

H x B in cmVast raamkozijnDraaikiepramen
30×30€40,-n.b.
60×60€90,-€180,-
100×100€120,-€250,-
120×180€275,-€390,-
140×190€320,-€430,-
H x B in cmValramen
50×40€120,-
80×60€170,-
100×80€220,-
150×120€120,-
180×140€420,-

Toelichting tabellen

De tabellen geven een indicatie van de prijs, hier kunnen geen rechten aan worden verleend. Bij deze prijs zit inbegrepen: beglazing: dubbel, kozijnkleur: wit, hang- en sluitwerk: kruk. BTW inbegrepen. Het plaatsen van het kunststoffen raam is niet meegenomen in de prijs. Een raming van montagekosten hiervoor: €750,-. Een reparatie van een kunststof kozijn kost ongeveer: €140,- per uur.

Extra kostenRichtprijzen
Ventilatierooster€70,-
Hor€55,-
Kruk met slot€20,-
Viervaksverdeling roeden€40,-
GlassoortGemid. prijzen per m2
Dubbel glas€70,-
HR-glas€80,-
HR++-glas€90,-
Triple glas(HR+++)€120,-

Kunststof vs andere kozijnsoorten

De aanschaf prijzen van kunststof kozijnen liggen wat lager dan die van houten of aluminium kozijnen. Ze gaan echter wel gemiddeld ruim twee keer zo lang mee en er is bijna geen onderhoud nodig. Als u nu kunststof kozijnen in uw huis in Franeker laat plaatsen hoeft u deze hoogst waarschijnlijk nooit meer te vervangen. Bovendien hoeven ze nooit opnieuw geschuurd en gelakt te worden zoals met houten kozijnen, en kunnen er geen deuken in komen zoals met aluminium. Daarnaast werkt kunststof isolerend. Dat kan op de lange termijn schelen in de kosten voor verwarming van uw huis in Franeker. Uiteindelijk bent u met kunststof dus een stuk goedkoper uit!

KozijnsoortGemid. prijzen per m2
Kunststof€700,- €800,-
Hout€750,- €900,-
Aluminium€800,- €1.000,-
KozijnsoortOnderhoudskosten*
Kunststof€120,-
Hout€570,-
Aluminium€95,-

Toelichting tabellen

De onderhoudskosten per m2. We hebben gerekend met een periode van 30 jaar. Er kunnen geen rechten worden verleend aan bovenstaande tabellen en staan op de website om u een indicatie van de prijzen aan te geven.

Vrijblijvend prijzen vergelijken

Wilt u graag de prijzen van kunststof kozijnen weten? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan via onze service. De prijs die u betaalt voor de klus hangt uiteraard af van de omvang van het project. Het is daarom verstandig om ons contactformulier zo volledig mogelijk in te vullen. Des te meer informatie onze kozijnspecialisten hebben des te exacter zij voor u een prijsofferte kunnen maken. Omdat u van maximaal 6 bedrijven die werkzaam in Franeker zijn een offerte ontvangt kan u tot wel 40% besparen op de kosten! Dat is mooi meegenomen!

Kunststof kozijnen plaatsen; wat kunt u verwachten

Het plaatsen van een nieuw raamkozijn in Franeker is een ingrijpende klus. U zal, afhankelijk van de grote van de klus, 1- 4 dagen hinder ondervinden van het plaatsen. Hierna kunt u volop genieten van uw nieuwe kunststoffen kozijnen. Om u inzicht te geven in het werk dat er moet gebeuren bij een plaatsing, treft u hier een beknopt stappenplan.

Voorwerk

Er zal in eerste instantie worden gezorgd dat u niet onnodig in de rotzooi komt te zitten. Het werkgebied wordt afgeplakt met bouwfolie, zodat stof en ander puin niet in uw huis terecht komt. Daarna is het van belang of u een oud kozijn laat vervangen, of dat het alleen om het plaatsen van een nieuw kozijn gaat. In het eerste geval wordt het oude kozijn vervangen, door het glaswerk er uit te halen. Daarna worden de oude raamkozijnen verwijderd en afgevoerd. Het metselwerk om het venster wordt gecontroleerd, eventueel op loszittende stenen, voordat het plaatsen van het nieuwe kozijn van start gaat.
kunststof kozijnen plaatsen Franeker

Aanlevering

Nieuwe kunststoffen raamprofielen worden op maat gemaakt naar aanleiding van uw wensen en voorkeuren. Vaak levert een kozijnspecialist deze prefab aan bij uw huis in Franeker. Het kozijn kan zo op de juiste plaats worden gezet, en worden bevestigd aan vloer en muren. Pas als het kozijn is geplaatst, wordt het glaswerk erin gezet en worden de draaiende delen erin gehangen.

Monteren

Het klinkt simpel, maar wij raden u aan het plaatsen van kozijnen door een vakman uit Franeker te laten doen. Ieder zijn vak, en de kozijnleverancier weet als geen ander hoe om te gaan met het materiaal en het product. U kunt de plaatsing van uw nieuwe kunststof kozijnen laten doen door uw leverancier. Zo kunt u zelfs onderhandelen over de prijs. Natuurlijk kunt u de kunststoffen raamkozijnen ook laten plaatsen door een extern vakman. Een goedkope en vaardige kozijnspecialist vindt u door offertes op te vragen en scherp te onderhandelen over de prijs. Ook zo kunt u nog tientallen tot honderden euro’s besparen op de plaatsing van uw kunststof kozijnen.

Talloze mogelijkheden

Er zijn talloze mogelijkheden om uw oude ramen in Franeker te vervangen voor kunststoffen ramen. De kozijnleverancier, die voor u de ramen gaat plaatsen heeft niet alleen ramen in zijn assortiment. U kunt ook informatie krijgen over vele andere producten zoals; dakkapellen, schuifpuien, serres, vouwwanden, balkonbeglazing, deuren, garages, carports, luifels en veranda’s. U kunt deze producten in diverse maten en kleuren kopen. Een zorgvuldige voorlichting van diverse vakmensen is een aanrader. Nadat u akkoord bent gegaan met een kozijnleverancier uit Franeker zullen er afspraken worden gemaakt om te komen opmeten, een afspraak voor plaatsing van het product en voor de betaling.
kunststof kozijnen houtlook

Net hout, alleen dan beter

Doordat er al vele jaren gebruik wordt gemaakt van kunststof kozijnen, heeft de ontwikkeling op dit gebied zeker niet stil gestaan. Vooral de uitstraling heeft hier grote vooruitgang geboekt. Waren vroeger dit type raamkozijnen alleen leverbaar in het wit en een typische kunststoffen uitstraling, tegenwoordig zijn kunststoffen raam- en deurkozijnen leverbaar in alle kleuren die u wenst. Geeft u toch de voorkeur aan een kozijn van hout omdat dit er mooier en natuurlijker uitziet, dan zijn er kunststoffen kozijnen met een houtnerf die niet van echt te onderscheiden zijn. Het grote voordeel is dan, dat u een prachtig kozijn heeft, dat sprekend op een houten raamkozijn lijkt, alleen het onderhoud van een houten kozijn heeft u niet meer. Kunststof kozijnen met houtnerf zijn mogelijk, doordat deze met renolietfolie bewerkt zijn of de nerf is aangebracht doormiddel van een wals.

Kiezen voor kunststof deuren in Franeker

We hebben al veel over raamkozijnen geschreven, maar deze voordelen zijn ook toepasbaar voor kunststof deuren. En dan in het bijzonder de buitendeuren zoals; terrasdeuren, voordeuren, schuifpuien en achterdeuren. Bij buitendeuren is inbraakbeveiliging erg belangrijk, u wilt immers niet dat het inbrekers weinig moeite kost om de deur te ontzetten. Met kunststof deuren maakt u het de ongewenste personen erg lastig. Dit type deur is namelijk erg moeilijk om kapot te maken, het kunststoffen profiel kan verwrongen raken en erg beschadigen maar de deur blijft in het kozijn. Ten opzichte van een houten buitendeur is kunststof het beste inbraakwerend. Een ander kenmerk waar een houten voordeur niet over beschikt is de brandwerendheid. Veel kunststof deuren zijn van brandwerende materialen samengesteld.

Geen tocht meer door deur

Wanneer het buiten kouder is merkt u meestal pas waar het tocht in huis. Heeft u nog een houten voordeur? Dan is zult u vast al eens ondervonden hebben dat er erg veel tocht van de voor- en achterdeur vandaan komt. Tocht en kou zorgen ervoor dat u de verwarming hoger moet zetten om het warm te houden. Met het plaatsen van kunststof deuren in Franeker zet u een goede stap om uw energiefactuur naar beneden te brengen en een beter klimaat in de woning te creëren. In de kunststofprofielen van de kozijnen en deuren zijn namelijk luchtkamers die voor isolatie zorgen. De kou en tocht blijven hierdoor buitenshuis. Zelfs de geïntegreerde brievenbus die uw als extra optie kan kiezen is geïsoleerd en dankzij de naadloze aansluiting op de deurkozijnen verliest u hier minimaal warmte.

kunststof deur Franeker

Nauwelijks onderhoud en een kleurrijk assortiment

Net als bij de kozijnen is er bij deuren ook nauwelijks onderhoud nodig en kunnen deze schoongehouden worden door jaarlijks te reinigen met een natte doek. In het verleden waren er nog wel eens klachten over het ‘verkleuren’ van kunststoffen deuren en raamkozijnen, maar dankzij een beschermlaag is hier tegenwoordig geen sprake meer van. Een andere positieve verandering ten opzichte van 20 jaar geleden is dat de kunststoffen deuren nu in een ruim scala aan kleuren verkrijgbaar is. De klassieke groene kleur is voor achterdeuren, tuindeuren en schuifpuien in Franeker nog steeds erg populair. De voordeur varieert het meest van kleur, dit omdat mensen hier een een persoonlijke ‘touch’ aan de voorgevel van hun huis kunnen geven.

De prijs van een kunststof deur

De kosten, en dus de prijs, van een kunststof deur is opgebouwd uit vele facetten. Het type deur (voordeur, achterdeur, tuindeur, schuifpui of binnendeur) is hierbij van invloed. Een schuifpui bestaat uit veel meer materiaal dan een ‘normale’ achterdeur en daarom hangt daar ook een hoger prijskaartje aan. Het merk van de deur is ook van belang, net zoals de beglazing die in de deur komt. Niet alle deuren zijn gelijke groot en het is daarom ook logisch dat men voor een grotere (hogere) voordeur dan ook meer betaald. Ook de extra opties die u kunt kiezen bij een deur zullen resulteren in een hogere prijs. Kiest u voor een geïntegreerde brievenbus of een achterdeur met extra veilige sloten dan wordt de prijs automatisch hoger. De gemiddelde kosten van een voordeur liggen tussen de €1.150,- en €2.450,- Kunststof dubbele terrasdeuren beginnen zonder zijlicht meestal rond de €1.700,- en met aan weerszijden een zijlicht rond de €2.000,-. Een achterdeur begint gemiddeld bij de €1.000,-, maar dit hangt ook af van de aanbieder. Wilt u graag de voordeligste prijs ontvangen voor een kunststof deur in Franeker? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan en vergelijk op prijs!
kunststof voordeur Franeker

Hang- en sluitwerk

Het hang- en sluitwerk van kunststof kozijnen is waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt indien u overweegt om nieuwe raamkozijnen te plaatsen. In eerste instantie kijkt men over het algemeen eerst naar de eigenschappen van kunststof en het glas. De isolerende en onderhoudsarme kenmerken geven meestal de doorslag om te kiezen voor kunststof kozijnen.

Waarop letten bij de aanschaf?

Indien u zich er al van heeft overtuigd om nieuwe kunststof raamkozijnen of deuren te plaatsen dan is het verstandig om u wat verder te verdiepen in de diverse opties en merken. Iedere fabrikant heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. U doet er goed aan om te kijken naar de garantietermijn en of er een weekmaker is gebruikt bij de vervaardiging. Daarnaast is het verstandig om te achterhalen welke hang- en sluitwerk wordt gebruikt.

Waarom is het beslag van belang?

Wanneer u een keuze maakt voor kozijnen die zijn vervaardigd in bijvoorbeeld Polen dan is het beslag wel eens van mindere kwaliteit. Vanwege het hoge gewicht van het isolatieglas kunnen scharnieren gaan verzakken indien deze van mindere kwaliteit zijn. Het gevolg hiervan is dat het venster gaat klemmen en dat is vervelend. Wilt u een veilige keuze maken? Kies dan voor een West-Europese fabrikant. Deze fabrikanten werken allen met hang- en sluitwerk van hoogwaardige kwaliteit. Enkele merken van gerenommeerde leveranciers van beslag zijn Dr. Hahn, Roto, Winkhaus, Fuhr, Siegenia aubi, Hoppe, Ami, Indien dit beslag is gebruikt dan bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit.

Keurmerken voor deur- en raamkozijnen

Indien u besloten heeft om kunststof raamkozijnen aan te schaffen of andere onderdelen van het huis door kunststof te vervangen, zijn er een aantal zaken waar u op moet letten:
kunststof kozijnen keurmerk
Het veilig wonen keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat de kunststof ramen en deuren, inbraakveilig zijn. Dit keurmerk wordt door de politie verstrekt.

Het VKG keurmerk. Dit keurmerk wordt door de vereniging van kunststof gevel elementen industrie gegeven en stelt bepaalde eisen aan garantie en kwaliteit. Heeft een kozijn dit keurmerk, dan voldoet het aan de VKG eisen en weet u zeker dat u een goed kozijn koopt.

Ook bij kozijnen worden materialen gebruikt die belastend zijn voor het milieu. Denk aan de houten raamkozijnen. U doet er verstandig aan te kiezen voor hout dat het FSC keurmerk draagt. Dit keurmerk draagt zorg voor verantwoord bosbeheer. Dit houdt bijvoorbeeld in dat voor gekapt hout ook weer nieuwe bomen worden gepland.

KOMO is een keurmerk vanuit de overheid en controleert of er aan alle regelgeving voldaan is. Zo wordt er door een extern bedrijf bekeken of het plaatsen van een raamkozijn bouwkundig goed is gegaan.

Een ander belangrijk keurmerk, ongeacht het materiaal dat is gebruikt, is het SKG (klasse 2) kenmerk. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en is derhalve maatstaf voor kozijnen, maar ook voor bijvoorbeeld schuifpuien en garagedeuren. Het keurmerk stelt vooral strenge eisen op de mate van weren van inbraak. Er zijn daarnaast nog meerdere keurmerken in het leven geroepen die toepasbaar zijn op de kozijnenbranche. Denk aan het CE-keurmerk, ISO 9001 en ISO 14001.

Prijzen van raamkozijnen met een keurmerk kunnen hoger liggen dan kozijnen zonder keurmerk. U doet er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende leveranciers in Franeker. Ook de prijzen van kunststoffen profielen kunnen erg ver uit elkaar liggen. Door de offertes krijgt u een overzicht van de prijzen van de verschillende leveranciers uit Franeker en kunt u tientallen tot wel honderden euro’s besparen.

Kunststof kozijnleveranciers en merken

Nu u een aardig inzicht hebt in belangrijke keurmerken is het ook handig om te weten welke merken er op de Nederlandse markt beschikbaar zijn. Niet elke kozijnspecialist in Franeker levert hetzelfde soort raam- en deurkozijnen. Vaak zijn er contracten met grote kozijnleveranciers of merken en worden er 1 of meerdere merken vertegenwoordigd door een bedrijf. Het verschil in kwaliteit tussen de grote merken zoals Profine, Deceuninck, Veka en Schüco is minimaal, maar het is voor u wel goed om te weten welke merken kwaliteit waarborgen. Hieronder kunt u lezen over 4 bekende kunststof kozijnen merken in de branche. Wij hebben een artikel geschreven waarin we nog meer bekende merken omschrijven. [link]

Knipping

Knipping is een bedrijf opgericht in West-Friesland dat eerst haar kozijnen in Duitsland produceerde, maar sinds 2000 de productie weer naar Nederland heeft gebracht. Zij produceren en verkopen kozijnen, tuin- en buitendeuren, dakkapellen, schuifpuien en aluminium-kunststof toepassingen voor in de nieuwbouw. Het innoverende bedrijf heeft al meerdere octrooien uitgebracht door de jaren heen. De Knipping dakkapel, Knipping Classic-kozijn en de uitvinding van het Passiefhuiskozijn met 0.78 Uw zijn toch wel de bekendste uitvindingen. Met de Inside Colour-Procédé wisten ze in 2017 de kozijnbranche weer een primeur te brengen, nu kunnen de binnenzijden van raam- en deurkozijnen afgeleverd worden in een gelakte variant.

Profine: K-VISION

Profine Nederland is een volledig dochterbedrijf van de Duitse International Profile Group. De K-VISION kozijnen en Egtiss deuren zijn speciaal voor de Nederlandse markt geproduceerd. Het bedrijf Profine heeft nog meer merken onder hun naam staan waaronder het bekende Kömmerling. Zij streven naar een volledig recyclebaar product. Dit bewerkstelligen zij door bijna alles te hergebruiken, restmateriaal wordt weggeven aan andere bedrijven. De K-VISION kozijnprofielen zijn met 63mm de slankste kunststof kozijnen op de markt. In de productielijn van K-VISION zijn er de Cube, City, Trend, Classic en Passiefhuis 88 Plus kozijnen. Door de proCoverTec-innovatie kan het kozijn rondom (dus binnen en buiten) van kleur worden voorzien. Ook houtnerf behoort hier tot de opties.

Belisol

Belisol is een familiebedrijf dat zijn oorsprong kent in België en tegenwoordig showrooms in Nederland, België en Frankrijk heeft. Zij hebben 7 kunststof kozijnprofielen in het assortiment, te weten: de Futura Luna T-kader, Prestige Blokkader, Luna Blokkader, Luna met 58 T-Kader, Prestige met 70 T-Kader en de Tendance Pure 70 T-Kader. De T-Kader is een slank kozijnprofiel en de Blokkader is een blokkozijn met 20 jaar garantie. De isolatiewaarden voor deze kozijnen variëren van 1,51Uw tot 0,75Uw. Door de kozijnsimulator op de website van Belisol kunt u verschillende kleuren en stijlen vergelijken en een realistisch beeld krijgen van hoe het kunststof kozijn er bij u in Franeker uit komt te zien.

Deceuninck

Ook Deceuninck is een bedrijf met zijn roots in België. Zij geloven in duurzaamheid, innovatie en design en hebben een recyclingfabriek om oude kunststof kozijnen te recyclen. Naast kozijnprofielen produceren zij ook toepassingen zoals: deurkozijnen, terrasplanken, tuinafsluiting, gevelbekleding, dakrandoverstekken en voor het interieur. Qua kunststof kozijnen hebben zij hun assortiment verdeeld in de basic, standaard en premium raamkozijnen. Daarnaast hebben zij nog 4 verschillende stijlen kunststoffen ramen met sierlijsten. Om u, in Franeker, helemaal goed tot dienst te zijn voorzien zij u ook in een kleursimulator waarbij u een foto van uw woning kan uploaden om te kijken hoe het eruit gaat zien.

kunststof kozijn Franeker

Goedkope kunststof kozijnen

Goedkoop is duurkoop … dat wordt vaak beweerd. Dat zal voor sommige producten of diensten zeker van toepassing zijn. Bij kunststoffen raamprofielen gaat dit echter niet op. Deze kunnen dan wel de laagste prijzen in de branche hebben, maar kwalitatief stijgen ze zelfs boven het niveau van andere kozijnsoorten uit. De kenmerken van kunststof dragen hiertoe bij. Het is onderhoudsarm, kleurvast, isolerend, weerbestendig, goedkoop in productie en duurzaam. Daarom is het een uitermate goed materiaal om te gebruiken voor het maken van raamkozijnen. De materiaal eigenschappen kunnen worden vertaald naar voordelen voor de consument in Franeker. Vooral het weinige onderhoud spreekt vele mensen aan. Hout moet regelmatig worden geschilderd om te voorkomen dat houtrot grip krijgt op uw ramen. Meer en meer worden wij ons bewust van duurzaamheid van materialen. Kunststof kozijnen worden ook steeds duurzamer. De lange levensduur, het minder milieu belastende productieproces maken kunststof ook op dit vlak steeds interessanter.

Waar moet u op letten!

 • Voordat u kunststof ramen of kunststof deuren aanschaft in Franeker, is het van groot belang, dat u zich eerst goed oriënteert. Online kunt u hierover tal van informatie verzamelen, maar ook het contact opnemen met gespecialiseerde bedrijven kan de nodige informatie opleveren.
 • Zorg dat u goed op de hoogte bent van de prijzen voor kunststof kozijnen. Deze prijzen kunnen namelijk nogal sterk uiteen lopen.
 • Wanneer u weet welke wensen u heeft en wat u zoekt, kiest u het bedrijf uit dat hier het beste bij past.
 • Zorg dat u vooraf de referenties van het bedrijf heeft nagetrokken, zodat u weet of de klantvriendelijkheid en de garanties correct zijn.
 • Zorg dat alles schriftelijk bevestigd wordt en volgens de afspraak wordt uitgevoerd.
kunststof kozijnen onderhoud

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u overtuigd dat u kunststof kozijnen wilt aanschaffen of wilt u zich oriënteren en heeft u behoefte aan een overzicht van de prijzen? Vul dan vrijblijvend en kosteloos ons offerteformulier in op de offertepagina. Na uw aanvraag ontvangt u van de verschillende bedrijven uit Franeker een offerte. Deze kunt u naast elkaar neerleggen en vergelijken op prijs en voorwaarden. Kies voor de kozijnspecialist die de beste prijs voor kunststof kozijnen heeft of die het snelst bij u in Franeker kan beginnen. De keus is aan u!

Vergelijk offertes en bespaar tot 40% op uw nieuwe kozijnen!

Vraag kosteloos en vrijblijvend tot maximaal 6 offertes aan van verschillende kozijnspecialisten uit uw regio. Na de aanvraag ontvangt u snel meerdere offertes op maat. Vergelijk deze op prijs en kies voor de kunststof kozijnleverancier met het beste aanbod.

Snel de offertes ontvangen!

Mijn man en ik hebben een nieuw huis gekocht en waren erg benieuwd wat het zou kosten om de oude kozijnen te vervangen. Via de service op deze website offertes aangevraagd van diverse bedrijven uit de regio. Snel ontvangen en uiteindelijk een geschikt bedrijf gevonden die de kozijnen netjes geplaatst heeft!

Kunstof kozijnen kopen
Jenny van As
Kollum

Paar honderd euro minder betaald!

Ik zat al een tijd lang te twijfelen tussen houten en kunststof kozijnen. Toch gekozen voor kunststof omdat de isolatiewaarden beter zijn. Deze handige website in Google gevonden en tussen de 3 ontvangen offertes zat wel twee honderd euro verschil. Gekozen voor het bedrijf met de beste prijs, erg blij mee!

Kunststof raamkozijn
Mark de Vries
Gorredijk

Als ik dit eerder had geweten…

Nadat ik in mijn vorige huis veel ellende heb gehad met de houten kozijnen (houtrot door slecht onderhoud) besloten om in mijn nieuwe woning voor kunststof te kiezen. Ik heb eerst online advies ingewonnen over de raam- en deurkozijnen met een houtlook finish. Via deze website offertes aangevraagd en enorm bespaard op de kosten. Als ik dit eerder had geweten had ik direct alle oude kozijnen uit mijn oude huis eruit gehaald.

Kunststof deurkozijn
Karel Jager
Ballum

Plaatsen in de gemeente Waadhoeke

Achlum, Boer, Dongjum, Firdgum, Franeker (stad), Herbaijum, Hitzum, Oosterbierum, Peins, Pietersbierum, Ried, Schalsum, Sexbierum, Tzum, Tzummarum en Zweins, Minnertsga, Nij Altoenae, Oudebildtzijl, Sint-Annaparochie, Sint-Jacobiparochie, Vrouwenparochie, Westhoek, Berltsum, Bitgum, Bitgummole, Blessum, Boksum, Deinum, Dronryp, Ingelum, Marsum, Menaam, Skingen, Slappeterp, Wier, Baaium, Spannum, Winsum en Wjelsryp

Onze laatste aanvragen uit Friesland

Wij hebben het afgelopen jaar vele mensen geholpen met een goedkope(re) prijs voor hun opdracht. In de laatste offerteaanvragen wou men een prijsindicatie hebben voor:
 • Kunststof kozijnen voor een dakkapel – Leeuwarden
 • Kunststoffen tuindeuren achterkant woning – Drachten
 • Kunststof voordeur plaatsen – Sneek
 • Raamkozijnen van Weru – Heerenveen
 • Bijwerken kapot pvc raamkozijn – Harlingen
 • Plaatsen kunststof schuifraam – Dokkum
 • Wegens houtrot schuifpui vervangen – Joure
 • Kunststof valraam plaatsen in schuur – Franeker
 • Kunststof ramen achterzijde pand – Wolvega
 • Opnieuw lakken raamkozijnen – Oosterwolde
 • PVC boeidelen en raam plaatsen – Burgum
 • Kunststoffen raam- en deurkozijnen